Project Description

Impressie

Het perfecte
kind?

14 december 2019, Broek op Langedijk.

Impressie

Het perfecte
kind?

19 december 2019, Broek op Langedijk.

Hoe denken wij over het perfecte kind. Moeten wij ons zorgen maken over de (gen)technologie die in ontwikkeling is? Zal er in de toekomst nog meer mogelijk zijn en dat we naar een ‘baby op bestelling’ gaan? Tijdens de derde sessie van ‘ontbijten met’ ging Aaldert van Soest daarover in gesprek met…

… Gemma Molenkamp (verloskundige uit HHW) en Marjon Malipaard (locatiemanager bij Philadelphia zorg in HHW). Gemma (die 35 jaar als verloskundige werkt) heeft veel ervaring. Vragen als ‘wat zie jij bij ouders als een beperking wordt vastgesteld tijdens de zwangerschap’ en of het een verbetering is dat er nu meer keuze is en dan ook over het laten weghalen in de begin fase. Zij maakt dit weleens mee en verteld dat dit een keuze is en blijft van de ouders.
Marjon die vanwege haar werk veel ervaring heeft met het omgaan van mensen met een beperking krijgt de vragen ‘hoe het is om met hen om te gaan’ en of beperking ook onleefbaar kan worden. Met veel liefde en passie kon Marjon hierover vertellen. Er was een geluidsopname van de Hr. Jan Kruk die een ontroerend verhaal had over de geboorte destijds van hun zoon Klaas die ook verder in het leven ging met een beperking. We konden horen hoe zij als ouders hier mee omgingen.

Foto’s

Ontvang updates over onze volgende ontbijtsessies!

    We verwerken de persoonlijke gegevens die u hebt verstrekt in overeenstemming met ons privacybeleid.